Circus Kitchen @ Erdvės Politika
Circus Kitchen, bendradarbiaujant su restoranu Delta Mityba, Erdvės politikos simpoziumui ir parodai surengė banketą-furšetą, vykusį Galerijoje “Atletika” ir kultūros komplekse SODAS2123. Naudojant palanges kaip padėklus, maistas dalyvavo erdvėje parodos atidarymo metu, o nesuvalgyti likučiai tapo daugiau nei dvi savaites trukusios parodos dalimi. Pagrindinė maisto dalis buvo įvairūs produktai įkepti į tešlos kiautus. Be kito, labiau prieinamo maisto, šie kiautai buvo pagrindinis lakmuso popierėlis interaktyvumui ir linijų brėžimui: santykyje su maistu, su parodos objektu, su savimi.
Parodos atidarymo banketas kaip praktika, ką?
Iššūkis pačiam sau, judėti tarp organizacinių-kuratorinių-gamybinių režimų, ir stebėti rezultatą. Viena vertus, nėra nieko daugiau, kaip tik valgantys žmonės parodos atidarymo metu. Bet žmonių pirminė reakcija stebėti lyg instaliaciją, tada vartoti kaip maistą, kuris taip pat tampa lyg socialinis lubrikantas. Tai persimaišę su žmonėmis, ieškančių programoje įrašytų kūrybinių dirbtuvių (nes o kaip dar pavadinti banketą kaip parodos dalį?). Galima konceptualizuoti, kartais per daug, kartais per mažai. Vykstant veiksmui, mintys šokčioja tarp bandymų sugaudyti įdomias akimirkas (duomenų rinkimas savai sistemai) ir manymo, kad čia niekas. Gal taip ir yra, dirbant su gyvu veiksmu, aš matau kūrinį kartu su kitais, pirmą kartą, kaip ir visi. Tuomet eina laikas, mąstai kitaip. Na, ir nuotraukose tai juk atrodo gerai?
Erik Vojevodin, Architektūros fondas, SODAS2123, Galerija Atletika, Delta Mityba (maisto paslaugos), Anya Karenevskaya (šefė).